Autokomanda: Zanatlije ili tržni centar?

I. Preković

Zakupci nisu previše uzrujani najnovijom najavom izgradnje “Delta planeta”. Na jednom mestu auto-mehaničar, auto-servis. Dobar im prostor, oguglali na priče o selidbi.

dom zanatlija

NAJAVA “Delta holdinga” da bi u septembru trebalo da počne gradnja dugo najavljivanog šoping – centra “Delta planet” na Autokomandi nije previše uzrujala zakupce prostorija bivše auto-kuće. Ipak, tako dobru lokaciju sa stalnim mušterijama, koja okuplja zanatlije različitog kova, teško da će moći da nađu.

Prizor napuštenog i potpuno oronulog kompleksa razbijaju samo table sa reklamama – auto-mehaničar, bravar, auto-servis, vulkanizer. Posla nikad ne manjka, čak ni zbog radova u toku na obližnjem kružnom toku. Među radionicama, od ove godine nikao je i rasadnik “Urban garden”, za koga kupci sve češće zapitkuju stanare Tabanovačke ulice za smernice kako se do njega stiže.

– Zadovoljni smo prostorom, jer imamo i dvorište koje nam odgovara za sadnice drveća i drugih biljaka za vrtove – kaže nam jedan od radnika. – Ne znamo šta će biti ukoliko dođe do rušenja, ali ova lokacija zasad nam odgovara.

Sležu ramenima i drugi zakupci. Priču o mogućoj selidbi slušaju davno unazad, a ugovori o najmu produžuju im se iz godine u godinu. Zato se i nisu trudili previše oko enterijera – sve je privremeno.

Tako i bravar Said Batilović svoju radionicu drži “u niskom startu”, ali već osam godina. Nadomak centra, a bez žalbi komšija na buku mašina – dovoljno su jaki razlozi da se postane starosedelac Autokomande.

– Šteta će biti ako nestane ovakvo mesto koje okuplja zanatlije – kaže nam Said. – Ne postoji neka slična lokacija u gradu, koja bi bila dostupna za mušterije, a ujedno bi, kao uređena zajedno sa nekim starim zanatima koji nestaju, mogla da posluži i kao turistička atrakcija.

bg na vodi

 

SAMO SE PROJEKTI MENjAJU…

IAKO su prve naznake nove komercijalne zone Voždovca stigle sa urbanističkim planom pre sedam godina, ništa se nije promenilo, osim izgleda budućeg tržnog centra. Prema poslednjem projektu čak 5.000 kvadrata spoljnog zida namenjeno je za led ekran, dok će 4.500 kvadrata krova biti zelena oaza. Uz 250 lokala, planirano je 18 bioskopskih sala sa 3.300 mesta.

Izvor: Večernje novosti

5 1 vote
Article Rating

Podelite:

Ostali članci

Automated valuation model – AVM

The future is here! Automated valuation model – AVM – is a new tool which will help banks, financial institutions and all other users to

Časopis nauka + praksa

Kliknite na ovaj tekst ili naslovnu stranu kako bi ste pročitali kompletan časopis 0 0 votes Article Rating

Drugi panel: Inspekcija nepokretnosti

KLIKNITE OVDE DA SE PRIJAVITE NA WEBINAR Pridružite se CPD webinaru (2 boda) koji će biti organizovan 05. marta 2022. godine u 10:00 h kako

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x