5 najboljih saveta za podstanare

bg prodaje stanove

1. Budite proaktivni

Registrujte se kod najpopularnijih agencija za nekretnine u vašoj oblasti i budite u kontaktu sa njima. Nekretnine počinju da se nude i pre nego što se postave na sajtove agencija i web portale, pa biti prvi koji će dobiti poziv od agenta će vam omogućiti početnu prednost na tržištu.

 

2. Budite otvorenog uma

Biti spreman za potragu svog novog doma identifikujući ono što smatrate da vaš novi dom mora da poseduje. To će ubrzati proces potrage još više ako tačno definišete aspekte oko kojih ste spremni na kompromis. Ako pronađete nekretninu koja vam se sviđa i  koja se nalazi 5 minuta od najbliže autobuske stanice, koliko će vam biti važno ako zgrada nema garažu? Obavestite vašeg agenta od samog početka koji aspekti su vam značajni, ako vam se nepokretnost dopada, a oko kojih aspekata ste spremni na kompromis.

 

3. Spremite vašu ličnu kartu i finansije

Kada potpisujete ugovor trebaće vam dostupna sredstva za plaćanje raznih troškova poput depozita, rente za prvi mesec kao i provizije agenciji za nekretnine. Lična karta ili pasoš će vam trebati prilikom potpisivanje ugovora kao potvrda identiteta. Priprema dokumenata na vreme vam može značajno sačuvati vreme i ubrzati proces useljavanja.

 

4. Pripremite vaše reference

U Srbiji niste obavezni da obezbedite reference od prethodnih stanodavaca, ali će sigurno i to biti jedan od faktora koji bi ubrzao proces iznajmljivanja.

 

5. Budite ubedljivi

Ako pronađete nepokretnost koja vam se dopada, razmislite o ostavljanju garantnog depozita u agenciji, što će uvećati vaše šanse za najam date nekretnine. Najkvalitetnije nekretnine privlače veliku pažnju, pa brzo delovanje vam može omogućiti da obezbedite željenu nepokrenost na prometnom tržištu.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Podelite:

Ostali članci

Automated valuation model – AVM

The future is here! Automated valuation model – AVM – is a new tool which will help banks, financial institutions and all other users to

Časopis nauka + praksa

Kliknite na ovaj tekst ili naslovnu stranu kako bi ste pročitali kompletan časopis 0 0 votes Article Rating

Drugi panel: Inspekcija nepokretnosti

KLIKNITE OVDE DA SE PRIJAVITE NA WEBINAR Pridružite se CPD webinaru (2 boda) koji će biti organizovan 05. marta 2022. godine u 10:00 h kako

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x