Počela gradnja Promenade – Nepi ulaže više od 60 mil EUR u novosadski tržni centar

Radovi na izgradnji šoping mola na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod novosadskog Spensa, zvanično su počeli. Zemljane radove, kao pripremu za gradnju velelepnog tržnog centra Promenada, započelo je preduzeće P.A.B.

Bageri i kamioni vršačke firme već uveliko iskopavaju i odvoze zemlju sa najskuplje plaćenog zemljišta u Novom Sadu.
Prve kupce šoping mol, čija se površina planira na više od 140.000 kvadratnih metara, a koji je projektovao novosadski arhitekta Đorđe Bajilo, trebalo bi da primi do 5. decembra 2018. godine.

Promenadu gradi južnoafrička kompanija Nepi Real Estate, koja ima tržne centre širom sveta. Za ovaj šoping mol kupila je najskuplje i najatraktivnije građevinsko zemljište u Novom Sadu. U novi tržni centar, kako je ranije najavio investitor, biće uloženo više od 60 mil EUR, a u njemu bi posao trebalo da dobije oko 1.500 radnika.

Kompanija Nepi Real Estate je svojevremeno za zemljište izdvojila 31 mil EUR, oko 10 mil EUR (1,2 milijarde dinara) više od početne cene.

Izvor: eKapija
0 0 votes
Article Rating

Podelite:

Ostali članci

Automated valuation model – AVM

The future is here! Automated valuation model – AVM – is a new tool which will help banks, financial institutions and all other users to

Časopis nauka + praksa

Kliknite na ovaj tekst ili naslovnu stranu kako bi ste pročitali kompletan časopis 0 0 votes Article Rating

Drugi panel: Inspekcija nepokretnosti

KLIKNITE OVDE DA SE PRIJAVITE NA WEBINAR Pridružite se CPD webinaru (2 boda) koji će biti organizovan 05. marta 2022. godine u 10:00 h kako

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x