Stanovi za 500 evra po kvadratu – Ko će moći da ih kupi?

     Pretpostavlja se da će se do kraja 2020. godine izgraditi ukupno 1.578 stanova u šest gradova u Srbiji, koje će pod veoma povoljnim uslovima moći da kupe pripadnici bezbednosnih snaga – nekretnine, čija bi maksimalna cena po kvadratu trebalo da bude oko 500 evra, bez obračunatog PDV-a.

Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, nalazi se u skupštinskoj proceduri. Predviđeno je da bude usvojen po hitnom postupku, a gradnja državnih nekretnina trebalo bi da krene u avgustu ove godine.

Za ove nekretnine pravo konkursa imaju pripadnici MUP-a, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije, kao i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Kako je navedeno u zakonu, moći će da ih kupe i raniji pripadnici bezbednosnih snaga, koji su pravo na penziju ostvarili u jednom od pomenutih državnih organa. Prioritet imaju oni koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

U roku do 30 dana od dobijanja građevinske dozvole za gradnju zgrade, biće objavljen spisak budućih kupaca, koji će se ažurirati dva puta godišnje.

Nekretnine namenjene pripadnicima bezbednosnih snaga gradiće se u šest gradova na teritoriji Srbije. Gradnja će početi prvo u Vranju, Kraljevu, Nišu i Beogradu. Predviđeno je da se ove nekretnine grade i u Kragujevcu i u Novom Sadu.

0 0 votes
Article Rating

Podelite:

Ostali članci

Automated valuation model – AVM

The future is here! Automated valuation model – AVM – is a new tool which will help banks, financial institutions and all other users to

Časopis nauka + praksa

Kliknite na ovaj tekst ili naslovnu stranu kako bi ste pročitali kompletan časopis 0 0 votes Article Rating

Drugi panel: Inspekcija nepokretnosti

KLIKNITE OVDE DA SE PRIJAVITE NA WEBINAR Pridružite se CPD webinaru (2 boda) koji će biti organizovan 05. marta 2022. godine u 10:00 h kako

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x