Procena vrednosti „Telekoma“

Ove sedmice privatizacioni savetnik za prodaju akcija „Telekoma“, „Sitigrup“, završiće procenu vrednosti te kompanije, analizu poslovanja, imovinsko-pravnih odnosa i najboljih opcija za prodaju državnog udela, nakon čega će izveštaj biti prosleđen Vladi.

Rok za podnošenje izveštaja ističe u naredna tri-četiri dana, što znači da je taj proces ušao u krajnju fazu. Kada ‘’Sitigrup’’ dostavi svoje mišljenje i preporuku, Komisija za javnu nabavku, koja je i raspisala tender za privatizacionog savetnika, dostavlja taj izveštaj Vladi. Vlada će detaljno analizirati izveštaj, nakon čega će doneti odluku da li prihvata mišljenje „Sitigrupe“ i raspisati tender za prodaju dela akcija, početkom septembra.

Na sednici održanoj 26. marta Vlada Srbije je odlučila da se proda 40 odsto akcija kompanije „Telekom“ koje su u vlasništvu države, a Komisija je nakon toga raspisala tender za privatizacionog savetnika.

U medijima se špekuliše da će „Sitigrup“ predložiti Vladi da proda 50 odsto akcija u domaćoj telekomunikacionoj kompaniji, te da je vrednost „Telekoma“ procenjena na 3,2 milijarde evra.

IZVOR: Blic.rs

0 0 votes
Article Rating

Podelite:

Ostali članci

Automated valuation model – AVM

The future is here! Automated valuation model – AVM – is a new tool which will help banks, financial institutions and all other users to

Časopis nauka + praksa

Kliknite na ovaj tekst ili naslovnu stranu kako bi ste pročitali kompletan časopis 0 0 votes Article Rating

Drugi panel: Inspekcija nepokretnosti

KLIKNITE OVDE DA SE PRIJAVITE NA WEBINAR Pridružite se CPD webinaru (2 boda) koji će biti organizovan 05. marta 2022. godine u 10:00 h kako

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x